Ιστολόγια

Αλλαγές στις τακτικές άδειες κρατουμένων και τις αγροτικές φυλακές

Ψηφίστηκε εν τέλει δια μέσω πολλών αντιδράσεων ο νέος νόμος που αλλάζει μεταξύ άλλων και τις προϋποθέσεις χορήγησης τακτικής αδείας σε φυλακισμένους καθώς και τις προϋποθέσεις μεταγωγής κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές (ΦΕΚ 247/11-12-2020).

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι ακόλουθες:
1) Αναφορικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης τακτικής αδείας, ορίστηκε με βάση τη συνολική ποινή το ποσοστό αυτής που πρέπει να έχει εκτιθεί και συγκεκριμένα:

Τα δικαιώματα των ανηλίκων στην ποινική διαδικασία μετά τον Ν. 4689/2020

Ο ανήλικος ύποπτος ή κατηγορούμενος απολαμβάνει αυξημένη προστασία από το νόμο με διευρυμένα δικαιώματα καθ’ όλη την ποινική διαδικασία.

Έχει δικαίωμα συνδρομής σε όλα τα στάδια της ποινικής δίωξης τόσο από δικηγόρο όσο και από τον ασκούντα την επιμέλεια του. Η επικοινωνία του ανηλίκου και του δικηγόρου του είναι απόρρητη και πραγματοποιείται με συναντήσεις, αλληλογραφία, τηλεφωνικές συνομιλίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οποιονδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο.
Η συνδρομή από δικηγόρο περιλαμβάνει τα εξής:

Αποφυλάκιση εντολέα μας με αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους

Με το υπ’ αριθμ. 812/2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, αλλοδαπός πελάτης του γραφείου μας και προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε α) εγκληματική οργάνωση, β) ληστείες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, από τις οποίες προήλθε θάνατος προσώπου και γ) κλοπές κατ’ επάγγελμα αντικειμένων συνολικής αξίας άνω των 120.000€, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σελίδες

Αρχική

Value

Loyalty

Commitment


Επικοινωνήστε μαζί μας!

Phone: +30 210 6437746

Fax: +30 210 3002757

Email: info@vlc-law.gr

    

Το γραφείο μας βρίσκεται:

Κόνιαρη 45 και Λεωφ. Αλεξάνδρας

Αμπελόκηποι, Αθήνα

ΤΚ 11471