Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

(337 ΠΚ) Όποιος με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις, με γενετήσιες πράξεις που τελούνται ενώπιον άλλου ή με επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, προσβάλλει βάναυσα την τιμή άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα (1) έτος ή χρηματική ποινή.
Όποιος προβαίνει σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα ή διατυπώνει προτάσεις για τέλεση γενετήσιων πράξεων σε πρόσωπο που εξαρτάται εργασιακά από αυτόν ή εκμεταλλευόμενος την ανάγκη ενός προσώπου να εργαστεί, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία (3) έτη ή χρηματική ποινή.

Σχόλια: Στο άρθρο αυτό εντάσσονται οι πιο “ελαφριές” πράξεις όπως οι θωπείες (χάιδεμα), η τέλεση γενετήσιων πράξεων ενώπιον άλλων, η “επιδειξιομανία” και οι άσεμνες προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις. Υπενθυμίζουμε ότι “γενετήσιες πράξεις” είναι η συνουσία και οι ίσης βαρύτητας µε αυτήν πράξεις. Στην 2η παράγραφο τιμωρείται αυστηρότερα όταν η τέλεση των γενετήσιων πράξεων απευθύνεται σε άτομα που εξαρτώνται εργασιακά από τον δράστη. Για την άσκηση της ποινικής δίωξης απαιτείται μήνυση από τον παθόντα εντός 3 μηνών από τη στιγμή της προσβολής.

Αρχική

Value Loyalty Commitment