Βασίλειος Ι. Χρονόπουλος - Ποινικολόγος

Βασίλειος Ι. Χρονόπουλος - Δικηγόρος Ποινικολόγος

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο Βασίλειος Ι. Χρονόπουλος δραστηριοποιείται ήδη από το 2010 στον τομέα του Ποινικού Δικαίου, όπου έχει ειδικευτεί. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, καθώς και αρθρογράφος στο νομικό site www.lawspot.gr. Από το έτος 2014 έως και σήμερα είναι εθελοντής στο “ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει”, όπου προσφέρει αφιλοκερδώς τις νομικές του γνώσεις σχετικά με τα ναρκωτικά σε εξαρτημένους χρήστες. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Με βασικές του αρχές την ειλικρίνεια και την εχεμύθεια στις σχέσεις του με τους εντολείς του, αναλαμβάνει σε πανελλαδικό επίπεδο υποθέσεις σε όλο το φάσμα του ποινικού δικαίου.

Αναλαμβάνει τη σύνταξη και κατάθεση μηνύσεων, εγγράφων εξηγήσεων, υπομνημάτων, εφέσεων, αναιρέσεων καθώς και την εκπροσώπηση των εντολέων του ενώπιον παντός δικαστηρίου και αστυνομικής αρχής.

Διαθέτει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία σε ευρύ φάσμα εγκλημάτων όπως σε:

  • βαριά εγκλήματα (ανθρωποκτονίες, ληστείες, ναρκωτικά, βιασμούς, πορνογραφίες ανηλίκων, αρπαγές, εγκληματικές οργανώσεις, βαριές/επικίνδυνες σωματικές βλάβες)
  • οικονομικά αδικήματα (κλοπές, υπεξαιρέσεις, απάτες, πλαστογραφίες, απιστίες, τοκογλυφίες, εκβιάσεις, φθορές ξένης ιδιοκτησίας)
  • ελαφρότερα εγκλήματα (απειλές, εξυβρίσεις, διαταράξεις οικιακής ειρήνης, ψευδορκίες, ψευδείς καταμηνύσεις, παραβάσεις καθήκοντος, δυσφημήσεις, ενδοοικογενειακά αδικήματα, ελαφρές σωματικές βλάβες κλπ)
  • ηλεκτρονικό έγκλημα

Επίσης εξειδικεύεται σε θέματα εκτέλεσης ποινών όπως είναι η δοσοποίηση, η έκτιση της ποινής με παροχή κοινωφελούς εργασίας, η αποφυλάκιση με όρους, η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης και η παραγραφή των ποινών.

Έχει υπερασπιστεί με μεγάλη επιτυχία τους εντολείς του σε δίκες πανελλαδικού ενδιαφέροντος όπως ενδεικτικά στις υποθέσεις του γιατρού με τη Φεράρι στη Σκύρο (2ο βαθμό), του βιαστή με την τυρόπιτα της Ακρόπολης (2ο βαθμό), της συμπλοκής και άγριας δολοφονίας στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού τον Μάρτιο του 2019 (1ο βαθμό) καθώς και σε πληθώρα άλλων υποθέσεων τοπικού ενδιαφέροντος τόσο στην υπεράσπιση των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών όσο και των κατηγορουμένων.

Τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας 24/7: +30 693 6361011 (WhatsApp, Viber)

Προσωπικό email: vasilis@vlc-law.gr

Πρόσφατη Αρθρογραφία:

Ο Ποινικός Κώδικας τιμωρεί διαφορετικά τις διάφορες περιπτώσεις σεξουαλικής βίας. Ας δούμε τις περιπτώσεις αυτές με ανάλυση των πράξεων
Ο ανήλικος ύποπτος ή κατηγορούμενος απολαμβάνει αυξημένη προστασία από το νόμο με διευρυμένα δικαιώματα καθ’ όλη την ποινική διαδικασία.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 ν. 3500/2006  «Σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να διατάσσεται ιδίως η απομάκρυνση του καθ' ου από την

Αρχική

Value Loyalty Commitment