Βασίλειος Ι. Χρονόπουλος - Ποινικολόγος Αθηνών - Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω

Βασίλειος Ι. Χρονόπουλος - Δικηγόρος Ποινικολόγος

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο Ποινικολόγος Βασίλειος Ι. Χρονόπουλος δραστηριοποιείται ήδη από το 2010 στον τομέα του Ποινικού Δικαίου, όπου έχει ειδικευτεί. Είναι δικηγόρος ποινικολόγος παρ' Αρείω Πάγω με έδρα την Αθήνα και ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, καθώς και αρθρογράφος στο νομικό site www.lawspot.gr. Από το έτος 2014 έως και σήμερα είναι εθελοντής στο “ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει”, όπου προσφέρει αφιλοκερδώς τις νομικές του γνώσεις σχετικά με τα ναρκωτικά σε εξαρτημένους χρήστες.

Με βασικές του αρχές την ειλικρίνεια και την εχεμύθεια στις σχέσεις του με τους εντολείς του, αναλαμβάνει σε πανελλαδικό επίπεδο υποθέσεις σε όλο το φάσμα του ποινικού δικαίου.

Αναλαμβάνει τη σύνταξη και κατάθεση μηνύσεων, εγγράφων εξηγήσεων, υπομνημάτων, εφέσεων, αναιρέσεων καθώς και την εκπροσώπηση των εντολέων του ενώπιον παντός δικαστηρίου και αστυνομικής αρχής.

Διαθέτει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία σε ευρύ φάσμα εγκλημάτων όπως σε:

  • βαριά εγκλήματα (ανθρωποκτονίες, ληστείες, ναρκωτικά, βιασμούς, πορνογραφίες ανηλίκων, αρπαγές, εγκληματικές οργανώσεις, βαριές/επικίνδυνες σωματικές βλάβες)
  • οικονομικά αδικήματα (κλοπές, υπεξαιρέσεις, απάτες, πλαστογραφίες, απιστίες, τοκογλυφίες, εκβιάσεις, φθορές ξένης ιδιοκτησίας)
  • ελαφρότερα εγκλήματα (απειλές, εξυβρίσεις, διαταράξεις οικιακής ειρήνης, ψευδορκίες, ψευδείς καταμηνύσεις, παραβάσεις καθήκοντος, δυσφημήσεις, ενδοοικογενειακά αδικήματα, ελαφρές σωματικές βλάβες κλπ)
  • ηλεκτρονικό έγκλημα
  • δίκαιο ανηλίκων

Έχει υπερασπιστεί με μεγάλη επιτυχία τους εντολείς του σε δίκες πανελλαδικού ενδιαφέροντος όπως ενδεικτικά στις γνωστές υποθέσεις του γιατρού με τη Φεράρι στη Σκύρο (2ο βαθμό), της συμπλοκής και άγριας δολοφονίας στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού τον Μάρτιο του 2019 (1ο βαθμό), της δολοφονίας της μητέρας από την ανήλικη κόρη και τους δύο φίλους της στην Αγία Βαρβάρα (2ο βαθμό), της 12χρονης από τον Κολωνό (ανάκριση), του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον (ανάκριση), καθώς και σε πληθώρα άλλων υποθέσεων τοπικού ενδιαφέροντος τόσο στην υπεράσπιση των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών όσο και των κατηγορουμένων.

Με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο ανηλίκων, δείχνει έντονο ενδιαφέρον στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση των ανηλίκων δραστών/θυμάτων, αντιμετωπίζοντας κάθε τους υπόθεση με ιδιαίτερη ευαισθησία και λεπτότητα.

Τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας: +30 693 6361011 (WhatsApp, Viber)

Προσωπικό email: vchronolaw@gmail.com

Πρόσφατη Αρθρογραφία:

Ο όρος ποινικό δίκαιο αναφέρεται στο σύνολο των αδικημάτων για τα οποία επιβάλλεται από το κράτος ποινή φυλάκισης ή κάποιου άλλου είδους
Ο ανήλικος ύποπτος ή κατηγορούμενος απολαμβάνει αυξημένη προστασία από το νόμο με διευρυμένα δικαιώματα καθ’ όλη την ποινική διαδικασία.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 ν. 3500/2006  «Σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να διατάσσεται ιδίως η απομάκρυνση του καθ' ου από την